EW-Show

- Download

Programma EW-Show installeren

Op deze pagina kunt u EW-Show downloaden. Wanneer u ook andere computers wilt bijwerken, die geen verbinding hebben met internet, kunt u de bestanden eerst opslaan in een map op uw PC (bijvoorbeeld C:\software) om ze daarna op een USB-stick zetten. Op deze pagina kunt u ook een demolicentie (met beperkingen) downloaden.

Standaard wordt het programma in de map C:\EW-Show geïnstalleerd. Op het bureaublad wordt een snelkoppeling naar het programma EW-Show geplaatst en een snelkoppeling naar de Tekstmap van EW-Show. Wanneer u die map opent, kunt u door op bestanden te klikken, deze direct in Word openen. Dit gaat een stuk sneller dan het bestand opzoeken vanuit Word en dan te openen.

Instructie voor installeren updates of 1e installatie

Virusscanners werken tegenwoordig zo dat als zij bij het opstarten van een installatieprogramma of een update merken dat het geen algemeen (wereldwijd) voorkomend programma is, dan merken zij dat aan als een potentieel hoog risicoprogramma en gaan dan in de beschermstand waarbij het lijkt dat u het niet kan installeren. Daar ligt een risicoanalyse aan ten grondslag. Hiervoor gebruik Windows haar eigen Windows Defender SmartScreen. Hetzelfde doet Google met websites. Als er op een website een vreemd, onbekend *.exe bestand staat dan is er een risico dat Google de website als onveilig aanmerkt en blokkeert.

Dat is de reden dat ik de installatieprogramma’s voor 1e installatie, update en snelkoppelingen in een zip-bestand op mijn website zet.

Klik hier voor: informatie hoe de installatieprogramma’s voor 1e installatie, update en snelkoppelingen door de antivirus barrière komen.

<Omhoog>

Update versie 2023

De meest recente versie van EW-Show is 2023.5 van 29 november 2023

BELANGRIJK: u mag de update alleen installeren wanneer u de licentiecode voor 2023 hebt ontvangen. Bij het voor de 1e keer opstarten, moet deze worden ingevoerd anders werkt het programma niet.

De update bevat alle gewijzigde en niet gewijzigde onderdelen. Zij worden direct naar de map van EW-Show weggeschreven. Daarbij worden geen gegevensbestanden van uw shows overschreven. Nieuwe codebestanden voor rassen, kleuren e.d. worden in een aparte map klaar gezet zodat u die na de jaarafsluiting (of leegmaken bestanden jongdierendag) kunt inlezen.

Klik hier voor: UPDATE van EW-Show versie 2023 (kan een paar tellen duren)

En bij de overgang naar de nieuwe versie eenmalig ook de nieuwe snelkoppelingen installeren:
Klik hier voor: plaatsen van snelkoppelingen voor EW-Show op uw bureaublad.

<Omhoog>

Nieuwe (1e) installatie van EW-Show

Deze installatie is alleen bestemd voor gebruikers die nu voor het eerst met EW-Show beginnen. Anders worden namelijk enkele gegevensbestanden van show A overschreven wat beslist niet de bedoeling is! Alles wordt bij de installatie in één map (C:\EW-Show) geplaatst, de mappen Program Files etc. worden niet gebruikt. Dit heeft als voordeel dat u de map C:\EW-Show via een stick op een simpele manier kunt overzetten naar een andere computer.

De benodigde onderdelen worden op uw PC geïnstalleerd in de map C:\EW-Show. Zet u het in een andere map, dan moet u dat bij de installatie zelf aanpassen en zelf snelkoopelingen maken. Zie ook handleiding hoofdstuk meerdere EW-Show licenties op één computer.

De licentie wordt u op aanvraag per e-mail toegezonden met instructies hoe deze te installeren. Voor testdoeleinden kunt u de demolicentie gebruiken (zie hieronder).

Stappen van de installatie:

<Omhoog>

Aanvragen licentie

Voor het aanvragen van een gewone licentie kunt u het onderstaande formulier gebruiken. De licentie wordt u dan per e-mail toegezonden in een zip-bestand. Dit Zip-bestand moet u openen en de inhoud laten uitpakken in de map waarin het programma staat (meestal C:\EW-Show).

Formulier aanvragen licentie

<Omhoog>

Demolicentie

Om het programma uit te kunnen testen, is er een speciale demolicentie op deze site gezet. Er kunnen maximaal 10 leden/inzenders en 75 inschrijvingen worden ingevoerd en maximaal 50 boekingen kunnen in de financiële administratie worden verwerkt.

Klik hier voor: de gegevens van de demolicentie 2023

<Omhoog>

Handleidingen EW-Show

Op deze site is enige informatie over het programma vermeld. Voor meer details en om een beter totaalbeeld te krijgen van de vele mogelijkheden is het makkelijker om even de handleiding door te bladeren.

Klik hier voor: Handleiding in PDF

Klik hier voor: Handleiding in Word

<Omhoog>

Omzetting verenigingsnummers in 2023

In 2023 zijn alle verenigingsnummers gewijzigd. Het verenigingsnummer is ook in het fokkersnummer verwerkt (eerste 3 postities). Deze wijziging houdt verband met de omzetting van provinciale afdelingen naar regio's.

Klik hier voor: Lijst oude en nieuwe verenigingsnummers.

<Omhoog>

Hoe gebruik je Word

Dit stuk “Hoe gebruik je Word” is bedoeld voor iedereen die Word gebruikt. Het is een combinatie van uitleg en het zelf doen van oefeningen. Vooral bij Word documenten die regelmatig worden gebruikt en aangepast bijvoorbeeld clubblaadjes, opleidingsdocumenten, jaarboeken, handleidingen etc. is de inhoud van dit stuk goed te gebruiken.

Waarom dit stuk? Bijna iedereen gebruikt regelmatig Word. Veel mensen gebruiken Word vaak nog als een veredelde typemachine gewoon omdat zij niet weten dat het ook anders kan. Het zou misschien best handiger kunnen, maar ja zo gaat het toch ook? Totdat een ander met die tekst aan de slag moet of dat je zelf veel moet gaan wijzigen. Of totdat het aan een huisstijl moet worden aangepast of de huisstijl wordt gewijzigd.

Met software in het algemeen is het zo dat verzonnen eigen “oplossingen” niet erg ideaal zijn en al met al veel tijd kosten. En hier in 2e instantie bij aanpassingen voor veel ergernis zorgen want “Word doet vreemd” of “het lukt niet”.

Bij kleine, eenmalige documenten kun je naar eigen inzicht werken maar zodra de documenten wat groter worden, regelmatig en in bredere kring worden gebruikt en gewijzigd, is het nuttig om te weten dat er ook een andere manier van werken is die uiteindelijk sneller en makkelijker werkt. Daarvoor is basiskennis nodig over stijlen in Word. Het basisbeginsel is erg eenvoudig (zie pagina 5 Basis van het werken met stijlen).

Het 1e deel van dit stuk gaat vooral over stijlen voor koppen en standaardtekst en dan vooral hoe je door het aanpassen van zo’n stijl de opmaak van het document kunt aanpassen zonder eerst overal tekst te selecteren en dan een ander lettertype, lettergrootte etc. te kiezen. In het 2e deel komen veel praktische zaken aan de orde die je in elke situatie kunt gebruiken zoals het werken met tabs en tabinstellingen, inspringen etc., het aanpassen van de standaardstijlen van Word zelf, wijziging huisstijl etc. Ook worden de in het 1e deel genoemde mogelijkheden gecombineerd.

Dit stuk is niet zo lang als het aantal pagina’s doet vermoeden. Er zijn namelijk heel veel scherm-afbeeldingen opgenomen om een en ander te verduidelijken.

Niet alles wat in Word mogelijk is, wordt hier behandeld. Alleen het belangrijkste wat in het dagelijks leven regelmatig kan worden gebruikt.

Het is ondoenlijk om alles in één keer door te werken. Blader dit stuk eerst door en doe het dan in stappen en sla dit er op na als je in Word bezig bent. Bij het lezen van de stof kan tegelijkertijd worden geëxperimenteerd. Ook de schrijver van dit stuk heeft het proefondervindelijk moeten leren, dus waarom zou jij het niet kunnen?

Klik hier voor downloaden: Hoe gebruik je Word?

<Omhoog>

Adobe Accrobat Reader

Dit is een gratis programma om PDF-bestanden te kunnen openen, lezen en af te drukken. Vergeet niet direct na installatie de updates in te lezen. Dit zit in het menu onder "Help" van Adobe Accrobat Reader.

Klik hier voor downloaden: Adobe Accrobat reader

<Omhoog>

Bullzip pdf printer

Dit is een gratis programma om PDF-bestanden te kunnen maken zonder irritante mededelingen voor een betaalde versie. Bovendien kan dit programma meer dan "printen". U kunt pdfbestanden bewerken zoals wachtwoord toekennen, achtergrond (logo etc) toevoegen, toevoegen en uitnemen.

Met Word kunt u ook een document opslaan als een pdf-document!

Klik hier voor: installatie PDF printer.

<Omhoog>

7-Zip

7-Zip gratis software voor het comprimeren (zippen) van een of meer bestanden en mappen tot één zip-bestand dat u dan kunt mailen etc. U kunt het bijvoorbeeld gebruiken voor het verzenden van de map C:\Ew-Show\ per mail of voor een backup. Gebruik bij voorkeur het formaat "Zip", dat kan iedereen openenen met de verkenner. Let op dat u de juiste versie installeert (32-bits of 64-bits).

Klik hier voor: installatie van 7-Zip

<Omhoog>

E-mail EW-Show | KLN | NBS | Aanvragen TT