EW-Show

- About

Het begin

Feitelijk is het een hobby die niet los kan worden gezien van wat ik in het verleden her en der bij shows heb gedaan. De eerste aanzet tot het programma was destijds op de Keistadshow.

Was het eerste jaar nog in dBase; het tweede jaar werd al gedaan met een programma gemaakt in het inmiddels aangeschafte Clipper. Na enkele jaren werd deze eerste vingeroefening vervangen door het echte programma geschikt voor alle diergroepen. In de loop van de tijd is dit wel verfraaid, de oorspronkelijke ereprijzenmodule vervangen door de huidige en de financiŽle administratie toegevoegd. De onderhuidse kern, het systeemontwerp, is daarbij niet gewijzigd en heeft zijn diensten bewezen. Vooral in de beginjaren ben ik bewust niet op de voorgrond getreden om in alle rust een goed programma te kunnen ontwikkelen.

<Omhoog>

Functionaliteit

Doordat ik beroepshalve veel met diverse administratieve software werk en zeer regelmatig anderen instrueerde in het omgaan met allerlei soorten programma's, wist ik dat het erg belangrijk was dat de juiste informatie op de juiste plaats in het scherm moest staan. Daarnaast is een duidelijke presentatie op het scherm van de ingevoerde data erg belangrijk. Menuís, invoerschermen, bladerschermen etc. zijn daarom consequent volgens een bepaald systeem opgebouwd en doorgevoerd.

Het middendeel is het werkscherm; onderin staat extra informatie over beschikbare functietoetsen. De balk boven in het scherm laat de mogelijke Alt-toetscombinaties zien. Ook is er sprake van een consequent gebruik van functietoetsen voor bepaalde acties (bijv. F4 is altijd zoeken op naam).

Bij het ontwikkelen van het programma speelde daarnaast nog mee dat ik kon programmeren in Clipper, wist wat een tentoonstellingssecretariaat inhield, hoe het er op de keurdag aan toegaat, hoe een financiŽle administratie in elkaar zit en zelf inzender was in diverse diergroepen. Kortom ik kende alle aspecten. Ook maakte ik dankbaar gebruik van hoe vooral onervaren gebruikers op het programma reageerden. Nu zijn het vooral ervaren gebruikers, nogal wat grotere shows zijn de laatste jaren overgestapt, die voor nieuwe inspiratie en ideeŽn zorgen.

Hoewel het programma behoorlijk compleet is, zijn er toch altijd zaken om toe te voegen of te wijzigen. Suggesties van gebruikers zijn daarom welkom mits ze algemeen nut hebben.

<Omhoog>

E-mail EW-Show | KLN | NBS | Aanvragen TT