EW-Show

- Download

Programma EW-Show installeren

Op deze pagina kunt u de installatie van EW-Show uitvoeren. Wanneer u ook andere computers wilt bijwerken, die geen verbinding hebben met internet, kunt u de bestanden eerst opslaan in een map op uw PC (bijvoorbeeld C:\software) om ze daarna op een CD te zetten of direct op een USB-stick zetten. Op deze pagina kunt u een demolicentie (met beperkingen) downloaden.

Standaard wordt het programma in de map C:\EW-Show geïnstalleerd. Op het bureaublad wordt een snelkoppeling naar het programma EW-Show geplaatst en een snelkoppeling naar de Tekstmap van EW-Show. Wanneer u die opent, kunt u door dubbel op bestanden te klikken deze in Word openen. Dit gaat een stuk sneller dan het bestand opzoeken in Word en dan te openen.

Alle installatiebestanden etc. zitten in zgn. Zip-bestanden die bij het downloaden worden geopend zodat u dan het eigenlijke installatie-/updateprogramma kunt opstarten. Lukt dat niet dan even kijken of er ergens in een venster of onderin het scherm een link of i.d. staat waardoor u wel kunt doorgaan. Incidenteel is het soms nodig om de virusscanner kort uit te zetten.

UPDATE voor EW-Show onder XP, Vista, Windows 7/8/10

De meest recente versie is 2015.3 van 14 oktober 2015.

Voor 2016 is geen geen update beschikbaar omdat nu volop aan een windowsversie wordt gewerkt. Het is nog niet bekend wanneer deze klaar zal zijn.

De update bevat alleen de gewijzigde onderdelen. Zij worden direct naar de map van EW-Show weggeschreven. Print en lees voordat u de update installeert eerst deze toelichting!

Klik hier voor de UPDATE van EW-Show

<Omhoog>

1e Installatie van EW-Show onder Windows 7/8/10

In enkele stappen worden de benodigde onderdelen op uw PC geïnstalleerd in de map C:\EW-Show. Zet u het in een andere map, dan moet u zelf een aantal zaken handmatig aanpassen.

De licentie wordt u op aanvraag per e-mail toegezonden. Voor testdoeleinden kunt u de demolicentie gebruiken (zie hieronder).

Stappen van de installatie:

Na de installatie s.v.p. het bestandje leeg.txt verwijderen uit de map C:\EW-Show\backup.

<Omhoog>

1e Installatie van EW-Show onder XP en Vista

In enkele stappen worden de benodigde onderdelen op uw PC geïnstalleerd in de map C:\EW-Show. Zet u het in een andere map, dan moet u zelf handmatig een snelkoppeling maken op uw bureaublad.

De licentie wordt u op aanvraag per e-mail toegezonden. Voor testdoeleinden kunt u de demolicentie gebruiken (zie hieronder).

Stappen van de installatie:

<Omhoog>

vDos installeren (is tevens update)

vDos is een speciale, zeer kleine versie van DosBox. Een voordeel is dat u het scherm kunt vergroten en verkleinen, tekst kunt kopiëren en plakken. Behalve dit moet u ook de nieuwe snelkoppelingen installeren. Verwijder eerst de oude snelkoppelingen op uw bureaublad.

<Omhoog>

Aanvragen licentie

Voor het aanvragen van een gewone licentie kunt u het onderstaande formulier gebruiken. De licentie wordt u dan per e-mail toegezonden in een zip-bestand. Dit Zip-bestand moet u openen en de inhoud laten uitpakken in de map waarin het programma staat (meestal C:\EW-Show).

Webformulier aanvragen licentie

<Omhoog>

Demolicentie

Om het programma uit te kunnen testen, is er een speciale demolicentie op deze site gezet. Er kunnen maximaal 10 leden/inzenders en 75 inschrijvingen worden ingevoerd en maximaal 50 boekingen kunnen in de financiële administratie worden verwerkt.

Klik hier voor het installeren van de demolicentie

<Omhoog>

Handleidingen EW-Show en vDos

Op deze site is enige informatie over het programma vermeld. Voor meer details en om een beter totaalbeeld te krijgen van de vele mogelijkheden is het makkelijker om even de handleiding door te bladeren.

Klik hier voor: Handleiding in PDF

Klik hier voor: Handleiding in Word

Klik hier voor: Handleiding vDos

Klik hier voor: Info rasgebonden Europashow

info_ee_show <Omhoog>

Modellen Excel voor import inzenders

Onder Systeembeheer/instellingen staat nu een optie voor importeren van inzenders uit andere (EW-Show of Excel) bestanden. Hiervoor heeft u een specifiek excelmodel nodig met voorgeschreven kolommen. Er is een .xls en een .xlsx model met voorbeelden.

Klik hier voor downloaden modellen (zipbestand)

<Omhoog>

Hoe gebruik je Word

Dit stuk “Hoe gebruik je Word” is bedoeld voor iedereen die Word gebruikt. Het is een combinatie van uitleg en het zelf doen van oefeningen. Vooral bij Word documenten die regelmatig worden gebruikt en aangepast bijvoorbeeld clubblaadjes, opleidingsdocumenten, jaarboeken, handleidingen etc. is de inhoud van dit stuk goed te gebruiken.

Waarom dit stuk? Bijna iedereen gebruikt regelmatig Word. Veel mensen gebruiken Word vaak nog als een veredelde typemachine gewoon omdat zij niet weten dat het ook anders kan. Het zou misschien best handiger kunnen, maar ja zo gaat het toch ook? Totdat een ander met die tekst aan de slag moet of dat je zelf veel moet gaan wijzigen. Of totdat het aan een huisstijl moet worden aangepast of de huisstijl wordt gewijzigd.

Met software in het algemeen is het zo dat verzonnen eigen “oplossingen” niet erg ideaal zijn en al met al veel tijd kosten. En hier in 2e instantie bij aanpassingen voor veel ergernis zorgen want “Word doet vreemd” of “het lukt niet”.

Bij kleine, eenmalige documenten kun je naar eigen inzicht werken maar zodra de documenten wat groter worden, regelmatig en in bredere kring worden gebruikt en gewijzigd, is het nuttig om te weten dat er ook een andere manier van werken is die uiteindelijk sneller en makkelijker werkt. Daarvoor is basiskennis nodig over stijlen in Word. Het basisbeginsel is erg eenvoudig (zie pagina 5 Basis van het werken met stijlen).

Het 1e deel van dit stuk gaat vooral over stijlen voor koppen en standaardtekst en dan vooral hoe je door het aanpassen van zo’n stijl de opmaak van het document kunt aanpassen zonder eerst overal tekst te selecteren en dan een ander lettertype, lettergrootte etc. te kiezen. In het 2e deel komen veel praktische zaken aan de orde die je in elke situatie kunt gebruiken zoals het werken met tabs en tabinstellingen, inspringen etc., het aanpassen van de standaardstijlen van Word zelf, wijziging huisstijl etc. Ook worden de in het 1e deel genoemde mogelijkheden gecombineerd.

Dit stuk is niet zo lang als het aantal pagina’s doet vermoeden. Er zijn namelijk heel veel scherm-afbeeldingen opgenomen om een en ander te verduidelijken.

Niet alles wat in Word mogelijk is, wordt hier behandeld. Alleen het belangrijkste wat in het dagelijks leven regelmatig kan worden gebruikt.

Het is ondoenlijk om alles in één keer door te werken. Blader dit stuk eerst door en doe het dan in stappen en sla dit er op na als je in Word bezig bent. Bij het lezen van de stof kan tegelijkertijd worden geëxperimenteerd. Ook de schrijver van dit stuk heeft het proefondervindelijk moeten leren, dus waarom zou jij het niet kunnen?

Klik hier voor downloaden Hoe gebruik je Word?

<Omhoog>

Adobe Accrobat Reader

Dit is een gratis programma om PDF-bestanden te kunnen openen, lezen en af te drukken. Vergeet niet direct na installatie de updates in te lezen. Dit zit in het menu onder "Help" van Adobe Accrobat Reader.

Klik hier voor downloaden: Adobe Accrobat reader

<Omhoog>

Bullzip pdf printer

Dit is een gratis programma om PDF-bestanden te kunnen maken zonder irritante mededelingen voor een betaalde versie. Bovendien kan dit programma meer dan "printen". U kunt pdfbestanden bewerken zoals wachtwoord toekennen, achtergrond (logo etc) toevoegen, toevoegen en uitnemen.

Met Word kunt u ook een document opslaan als een pdf-document.

Klik hier voor installatie PDF printer.

<Omhoog>

7-Zip

7-Zip gratis software voor het comprimeren (zippen) van een of meer bestanden en mappen tot één zip-bestand dat u dan kunt mailen etc. U kunt het bijvoorbeeld gebruiken voor het verzenden van de map C:\Ew-Show\ per mail of voor een backup. Gebruik bij voorkeur het formaat "Zip", dat kan iedereen openenen met de verkenner. Let op dat u de juiste versie installeert (32-bits of 64-bits).

Klik hier voor installatie van 7-Zip

<Omhoog>

E-mail EW-Show | KLN | NBS | Kleindierplaza | FB